tirsdag 22. desember 2015

Gruppe C: Der hvor alt kan skje!

Grendacupen nærmer seg med stormskritt og det er på tide med årets lupè, først ut: Gruppe C

Med det blotte øye vil en lett påstå at denne gruppa er den enkleste under årets cup, med en klar favoritt i CentrumsJuvelene. Men kanskje er denne gruppa også den mest uforutsigbare og dermed også den mest spennende å følge andre juledag. Lat oss sjå nærare på laga:

CentrumsJuvelene FK

CJ FK har etterhvert blitt en rutinert aktør på parketten, både dag og kveld. Det er høy kontinuitet i laget og det er en nogenlunde samspilt og samdrukken gjeng som møter i Gomerhuset 2.juledag. På banen blir Vegard Hjelvik og Lennart Tetlie de klart viktigste. Hjelvik har vært en gjenganger på All Star-laget og Tetlie var nylig med å ta sølv i Futsal-KM med Skodje. De står nok det meste av kampene uten bytter. Ellers består laget av vingeklipperne Anders Hessevik og Hogne Waag, brødrene Løvold, hvis største utfordring er å holde seg edru 1.juledag. Yngste Løvold er også kjent som en primadonna og omtales som lagets Bendtner. Keeper Vegard Kalleløkbakken har i foregående år vist seg som en solid sisteskanse for svakere lag enn CJ. Rockeren Ola Gjersdal bidrar med flagrende hår og er en viktig mann i garderoben, da han står for spillelisten. I år er laget i tillegg styrket med den glade svensken Alexander Berntsson som er mest kjent for å gjøre grønt grønnere på Solnør. Han er endelig tilbake i kontakt med ballen etter beinbrudd. Et solid lag med ambisjoner.

Nøkkelspillere: Vegard Hjelvik og Lennart Tetlie

Tips: Kommer seg lett videre fra gruppen, klar semifinalekandidat.

 
Som alltid vått der hvor Geir Helge Løvold ferdes

Flying Camels FC

Nok et lag som har stilt opp i Grendacupen før, men med noe større svinn av spillere. Noen kommer inn og noen går ut. Laget har slit med å gjøre det helt store i Grendacupen og er nok relativt godt fornøyd med årets gruppeoppsett. Dette laget har sjeldent hatt like store muligheter for kvartfinaleplass som nå. Laget har solid gjennomsnittsalder, men det spørs om ikke flere av spillerne er bedre på jakt og når underlaget er hvitt og passer til blå swix. Det rent fotballfaglige er det nok primus motor Roger Ytreberg og mannen med det godt klingende fotballnavnet Skodjereite, døpt Tore, som står for. Roger har tresiffret antall kamper for Skodjes A-lag og tosiffret antall mål. Tore S vil nok påstå at han er like god ved pokerbordet som på parketten, men onde tunger vil påstå at han er like svak begge plasser. 2.juledag har han mulighet til å stilne kritikerne for godt. Laget satser nok på hyppige bytter og de flygende kameler er nok glad for at byttene er, nettopp, flygende.

Nøkkelspillere: Roger Ytreberg og Tore Skodjereite

Tips: Tar seg videre som en av de to beste treerne. Men det sier stopp i kvarten.

 
Tore da Playa før en kveld på Mølla

Zenit Garden

Kjært barn har mange navn. Og lagene til Skodjes Roman Abramovich, Espen Tetlie, skifter navn like ofte som røyken steg over Auschwitz. I fjor ga han sin sympati til nettopp ofrene for Hitler gjennom laget Jewentus. I år stiller han seg bak Lenin og kopierer navnet til laget fra byen som en gang bar navnet Leningrad. Dette laget tar seg sjeldent, dvs aldri, videre og selv i årets letteste gruppe går det nok rett ut og tidlig vorspiel til banketten. Laget er mest kjent for å sikre inntekter til Publix og for å bidra grovt til potten i bygdas jevnlige pokerlag. Rent fotballmessig er det ikke mye å si. Stordals gamle helt Kenneth Skrede blir den store støttespilleren på dette laget, spørsmålet er om han spiller ute eller i mål. Ellers er styrmann Jonas Berg Tennøy og Jarle Grytten solide bautaer i forsvaret, Det blir ikke lett å komme forbi disse beinknekkerne, det samme kan sies om brødrene Ostnes. Libero, kaptein, spielfuhrer og evig synder Espen Tetlie tar nok 10`er rolla og fyller ihvertfall ut drakta. Vi er spent på hva spillere som Alexander Høyberg og Frank Larsen Ytterdal kan vise publikum i Gomerhuset, Begge har vist små tegn på talent tidligere år og er i det minste garantister for god underholdning. Årets publikumslag?

Nøkkelspillere: Kenneth Skrede og Jonas Berg Tennøy

Tips: Hodestups ut av cupen og kanskje også hodestups ut av banketten seinere.


Espen Tetlie på sommertrening før Grendacupen

Nedafor Johs

Det skal herske liten tvil om hvor dette laget sokner til. Men om det er seine sommerkvelder på Wilhelmskaia med en lunken Seidel i hånda det henvises til eller faktisk oppholdssted på daglig basis er verre å bekrefte. Om gjennomsnittsalderen var høy hos Flying Camels er de for unggutter å regne kontra laget til Joakim Erstad. Klart eldste laget, skjønt de har gjort spe forsøk på å dra ned gjennomsnittalderen. Laget renner over av rutine og god gammel kvalitet. Frode Haukeberg er en skorende legende i Skøyefotballen, mens superveteran Ørjan Haram skorte årets siste mål for Skodjes A-lag. Joakim Erstad og Frode Vadset holder koken gjennom bedriftsfotballen, mens Ronny Lillebø og Odd Brede Langdal er navn med sus over på Sunnmøre. Klubber som Skarbøvik og Spjelkavik står på cv`n hos disse. Stein Kjerstad og Jan-Magnus Knudsen er heller ikke tapt på en vogn og er godt trente karer. Det spennende med laget er at de kan fremstå som et spillende Jekyll and Hyde. Fra sure, bitre, grinebitende oldboys til entusiastiske, blide, spillesugne unggutter, representert ved yngste generasjon Haukeberg. Jesper og Tage har etternavnet i orden og kan komme til å overraske alle og enhver, Et lag det kan bli svært så artig å følge!

Nøkkelspillere: Joakim Erstad, Frode Haukeberg og Jesper Haukeberg

Tips: Taper nok kampen om førsteplassen i gruppa til CentrumsJuvelene FK, men tar seg videre på en soleklar 2.plass. Ryker i kvarten.

 
Frode H tar en pust i bakken mellom slaga på Publix

Signert Hugo Chavez

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar