torsdag 24. desember 2015

Gruppe D; blandet drops med mange spennende lag!


Kun 48 timer igjen til det braker løs på parketten, og vi tar en titt på den eneste herregruppen med 5 lag, nemlig gruppe D!

Det første som slår InsideMan er at gruppa er av det tøffe slaget, der kampen om 2. og beste treer vil bli et bikkjeslagsmål. Vi tror nemlig at Dalens Disipler gjør som de vil, og tar 1. plassen med god margin.


Vi ser på lagene:



Høgspentlinja:
På sitt beste er de kapabel til å slå mange lag 2. juledag. Laget som har sin geografiske forankring i Lia og omegn, var noe uheldig i fjor og kom ikke skikkelig igang før det hele i realiteten var kjørt. I år tror InsideMan på bedre angrepsspill og flere scorede mål; Daniel Haavoll har lagt bak seg enda et år i forsvaret, og stiller bedre trent enn noen gang. Frode Molnes og Espen Skarbø kan skrive på enda et år på rutinen sin, og Håvard Rødal har prikket inn formen for å imponere damene til den senere storslåtte banketten. Det store spørsmålet er hvem som vil figurere i mål, for nevnte Frode, i tillegg til el capitano Espen, er begge meget habile keepere som garantert vil gjøre mange motstanderlag frustrert når de stenger buret. Vil de kjøre en taktisk vri der de bytter på å stå i mål, eller er det èn av de som har fått det ærefulle oppdraget med å vokte buret? Det er iallefall ingen tvil om at de er best dekt av alle lag på keeperplass.
Fremover på banen er det tung skyts i Fredrik Relling og brødrene Rødal. De er absolutt kapabel til å score en del mål, og Einar Klungreset må nok pent finne seg i en del snapchat-tid på benken. Turboen Mark Aure kan også fort komme til å notere seg for både 2 og 3 mål når kampene skal avgjøres, hvis spiller har vært et fast innslag på venstrebacken til flere sunnmørslag opp gjennom årene. Et solid lag med rutinen på sin side, og blir tøff å brynje seg på både fysisk og teknisk.

Nøkkelspillere: Espen Skarbø, Daniel Haavoll, Mark Aure.


En fysisk tøff batalje venter motstanderne til Høgspentlinja

Høgspentlinja vil garantert være med å kjempe om avansement til sluttspillet, og har de dagen kan de fort kvalifisere seg til semifinalespill.


Dalens Disipler:
Laget fra Engesetdalen er en av de virkelig store forhåndsfavorittene, som det mestvinnende laget i grendacup-sirkuset gjennom tidene. InsideMan er sikker i sin sak når han plasserer Dalen på topp i gruppe D. Adeccoligaspilleren Sondre Beite, og Skøyes toppscorer Eivind Erstad vil by på mange frustrerte motstandere som ikke forstod hva som traff dem før de har 0-3 i sekken. Lodve Rune Beite er en robust spiller som vil figurere i forsvaret, og selv om han til vanlig jobber som barnehagetante, blir det nok ingen kjære mor for mang en motstandere som prøver seg i dueller. Supplert med en strålende venstrefot i Lars Even Beite, en benkesliter i Per Egil Ekroll og en fiskerikonge med navn Sten Robert Tennfjord i mål, vil vi nok se et lag som imponerer mange tilskuere.
De skal riktignok ut i en tøff gruppe, og plutselig kan intriger i laget sette moralen på prøve. Laget har mange spillere med et stort ego, og det kan pent sagt slå ut begge veier på parketten. Likevel er InsideMan sikker i sin sak, og setter laget på plass nr 1. i sin gruppe når kampene er ferdigspilt.

Nøkkelspillere: Sondre Beite, Eivind Erstad og Lodve Rune Beite.


har Erstad allerede klargjort sprudlevannet?

Det forventes at de tar seg til minimum en semifinale, og en finale er nok heller ikke så usannsynlig.



Bidragskameratene:

De gode kameratene er igjen påmeldt og klar for futsalspill når den beste grenda i kommunen skal kåres. Solide Marius Fylling har meldt overgang fra fjorårets Fyllingslag til kameratene for en pose twist og 2 gullcoins på WOW-accounten sin, for å bidra for kameratene mot en finaleplass. Ole Tobias Nilsen er en solid spiller for Skøyes a-lag, og bidro sterkt til å sikre opprykket til 4. divisjon i høst. Håkon Opsal, tidligere Brattvåg, nå Skøye, kommer til å score svært mange mål for laget, selv om treningsøktene i det siste muligens har uteblitt til fordel for utallige selfies til publisering på insta, snapchat, flickr og facebook.
Sigmund «Springmund» Mestad, kommer selvfølgelig til å gi 100 prosent, og løper nok både den ene og den andre motstanderen av banen. Kenneth Lie er en annen å se opp for, studenten som for tiden nyter godt av de gode økonomiske forholdene til BI-Oslo. Han har nok ikke skippet mange treningsøktene på BI`s eget treningssenter «Fitness > Study».
Benjamin Bye har oppholdt seg i Mellom/sør-Amerika det siste året. Med sin tradisjonelle tan-farge og klyvende løp, blir han nok en joker for dette laget dersom kameratene sliter med å score mål.
Det eneste spørsmålet Inside-Man stiller seg, er hvem i all verden det er som skal stå i mål for dette laget. Så og si ingen har noe særlig til erfaring på keeperplass, og om det skal gå på rotering vil de nok slippe inn mange enkle mål som kan koste dem dyrt. Likevel er disse karene meget samspilte, og godt trent, og de kan dermed muligens redde seg inn der.

Nøkkelspillere: Marius Fylling, Ole Tobias Nilsen og Håkon Opsal.


Kenneth Lie stiller velvillig opp på flexebilder også under 2. juledag


InsideMan forventer at dette laget kjemper om å gå videre fra sin gruppe, og se heller ikke bort i fra at de kan kapre seg en semifinaleplass.



Lokomotiv Tanken
Har for vane å havne i en tøff gruppe i grendacupsirkuset. Heller ikke denne gangen blir det lett for laget som hedrer bensinstasjonen langs E39. Laget er en blandet mix av både rutinerte og uritinerte spiller på parketten. Christoffer Bårdsgjære har hatt sitt fulle å stri med i høst ettersom han er oppmann for A-laget til skøye, og dette har nok garantert hindret han i å ha fullt fokus på trening frem mot grendacupen. Likevel blir nevnte Chris en viktig spiller for laget, som både er god i forsvar og kan finne på å score noen mål. Leander Sortehaug vil nok gjøre en god figur i mål, den skadeplagede skøyebygderen som var knallgod på sitt beste, men som har fått store deler av sin aktive idrettskarriere spolert av diverse kneskader. Are Kvalsvik er opprinnelig keeper, men kan også gjøre en god jobb på parketten offensivt. Petter Leon Valde blir å figurere i de bakre rekker, og selv om han har gitt seg med aktiv fotball, har han god kjennskap til futsalballen og blir en viktig brikke i lagets defensive struktur. Stian Haugen er en målsnik på topp som nok kommer til å score endel mål. Videre er laget supplert med blant annet Eirik Torset, Marius Godø og Øyvind Blindheim, som kommer til å gi 100% for å forsvare Vallebygdas stolthet.

Nøkkelspillere: Christoffer Bårdsgjære og Petter Leon Valde.


P.L Valde blir forsvarssjef hos Lokomotivet


InsideMan spår at selv om de garantert har innsatsen i orden, kommer de til å få det tøft mot flere topptrente motstandere. Det holder nok ikke helt inn for den smørblide gjengen fra den grisgrendte Vallebygda, når de skal prøve seg opp mot flere lag fra den folksomme metropolen Skodje.
Det er opp til gjengen å motbevise den krasse lupen til InsideMan!

Saudeflokken:

Siste lag i gruppe D er laget med det ikke så overbevisende navnet «Saudeflokken». Men både skinn, får og sau kan bedra. Sannsynligvis er dette laget mer kompakt og kjent med hverandre enn lagnavnet tilsier. Laget består av en rekke treningsvillige guttespillere på Skodje, der flere har lovende fremtidsutsikter for å kunne hevde seg oppover i divisjonene når de blir eldre. Simon Ødegård debuterte i høst på A-laget til skøye, og noterte seg også for sitt første mål på seniornivå. Magnus Lundbø har tidligere figurert for Høgspentlinja i grendacup-sammenheng, og har dermed også erfaring fra tidligere cuper 2. juledag. Anders Sandvik er, til tross for sin unge alder, en meget god spiller som med sin teknikk vil trives godt mot eldre motstandere som står på hæla. Resten av gjengen er garantert godt trent, og har kondisjonen i orden. Saudeflokken er garantert samspilt og vet hvilke konkrete arbeidsoppgaver hver enkelt har når fløytesignalet går og kampen er i gang. InsideMan håper å se både 3 og 4 tuneller på motstandere som vil slite med det høye tempoet og de kvikke vendingene når unggutta først kommer i gang. Et gledelig innslag vil de garantert være!

Nøkkelspillere: Simon Ødegård, Anders Sandvik.



Simon Ødegård fikk sin debut for a-laget tidligere i år


I det hele tatt et veldig lovende lag, men som nok trenger noen år til med erfaring for å nå virkelig langt i grendacup-sirkuset. Lupen tilsier at laget vil slite med å gå videre fra sin gruppe, da det fysisk tøffe spillet som kan utarte seg vil være vanskelig å ri av.



Dett var dett, som joviale Roar Stokke ville sagt, men følg med fremover for nye lag som skal under lupen frem mot cup.



InsideMan ønsker samtlige lag i gruppe D lykke til, og velkommen til gomerhuset 2. juledag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar