torsdag 24. desember 2015

Insideman tar tempen på Gruppe B.

Dette er kanskje en av de sterkeste gruppene i årets turnering. De unge stortalentene på Juledans skal behørlig få målt seg opp mot klubblegender som Eirik Hjelvik, Bjørnar Aure og Tobias Sortehaug. Totalt sett en gruppe med mange sterke navn. Slik vurderes lagene på papiret!





Juledans:


Laget med de store talentene, inkludert den ferske landslagsspilleren (G16), Anders Waagan. Her er det nok av motstandere som er over middagshøyden som vil ende opp svimle. Denne gjengen har uten tvil teknikken inne. Parfait Bizoza og Håkon Leine er enda to trusler på dette laget som har finterepertoaret intakt. Laget har dog svært få defensive fiber, og det spørs da om Steffen Myking, som vi antar skal stå i mål, har brede nok skuldre til å holde ballen ute av mål lenge nok. Det blir spennende å se om laget vil fremstå som et lag, eller om individualismen vil råde. Ikke bli overrasket om Håkon Leine spiller samtlige minutter med selfiestang for å holde snapchatharemet sitt oppdatert.

Juledans er en klar semifinalekandidat om de får samspillet til å sitte.

Nøkkelspillere: Anders Waagan, Parfait Bizoza og Håkon Leine.


Gamleskulen:

Laget fra Glomset med de store ambisjonene. Det er aldri innsatsen det står på med denne gjengen, men det spørs nok om Gomerhallen, nok en gang, blir for stor for denne gjengen som er vant med å trene i minigymsalen på Valle (?).

Spillermessig så er det nok av rutine her. Legenden Anders Sivle, en av de få spillerne fra Skodje som har erfaring høyere i divisjonssystemet enn 3. div. Har riktignok konsentrert seg mer om vind og vær de senere årene, men kan sikkert vise glimt av gammel storhet. Nøkkelen for Gamleskulen blir at brødrene Honningdal ikke ryker i tottene på hverandre, rent verbalt. Utover dette har de så vidt vi ser, importert inn Brusdalingen og den slepne teknikeren Sigbjørn Rødstøl. En soleklar forsterkning som vil score en del mål om han blir matet på riktig vis.

Vi tror gruppen blir for tøff for dem, men ønsker lykke til uansett.

Nøkkelspillere: Anders Sivle, Brødrene Honningdal og Siggy Rødstøl.

Liaslummen:

Det mestvinnende laget i Grendacupen så langt, er kanskje en finalekandidat i år også, men vi tror at alder og vekt, for enkelte, har krysset grafen for både kondis og fotballferdigheter allerede. Eirik Hjelvik og brødrene Leine er unntaket her.

Liaslummen består stort sett av spillere som opprinnelig sogner fra de mørke sidegatene i Lia. Laget har en del tekniske spillere som kan spille med godt tempo, men det antas at Hjelvik må innta en defensiv rolle, og da blir dessverre for tynt med en langbeint eks-keeper i Brede Waag på topp. Hjelvik scorer nok uansett sine 5-6 mål fra dypet. (Obs: Led han over på høyrefoten, så øker oddsen betydelig for at skuddet ikke kommer). Bjørnar Aure aksler keeperdrakten for dette laget da han har livslangt forbud mot å spille innefotball på vanlig vis. (Les: gammel korsbåndskade). Formen til de øvrige på laget er uviss. Ferdighetene er der i hovedsak, men det stilles spørsmålstegn ved balansen i laget. Er det godt nok til å komme lenger enn til en kvartfinale? Vårt svar er tja, med stor helling mot nei.

Nøkkelspillere: Eirik Hjelvik, Brødrene Leine og Tobias Sortehaug (om han har dagen).


Raudegarasja:

Bergetbasert lag som på papiret skal hevde seg i denne gruppa. Mange gode fotballnavn som har levert godt på banen i de senere år. Vi tror at dette laget har 50/50 sjanse å gå videre sammen med enten Liaslummen eller Juledans. Dette blir nok turneringens tetteste gruppe mht. avansement.

I mål har de en veldig habil innekeeper i den fryktløse Ole Willumsen. Han kaster seg med hodet først inn i de fleste dueller, så husk leggskinn folkens. Fremover har de teknikerne Eirik Høivik og Magnus Strømmen. Det defensive antas å håndteres av Ingve Stokkereit og Andreas Longva.  En veldig solid førstefemmer der alle har A-lagserfaring. Johann Kjerstad blir sannsynligvis skada under oppvarming så han vurderes ikke, mens brødrene Ferstad vil bytte på å ta bilder.

Vi spår at Raudegarasja tar seg videre som en av de beste treerne.

Nøkkelspillere: Eirik Høivik og Ingve Stokkereit.


Sign: De tre vise menn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar